DERNEK ve Yöneticilerimiz

NEVŞEHİR İLİ AVANOS İLÇESİ KUYULUKIŞLA KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ADRES : AYVALI MAHALLESİ SİNEM SOKAK 4/ 6 KEÇİÖREN / ANKARA

TELEFON : 0312 352 86 07

FAKS : 0312 352 86 07

E-MAİL : kuyulukisladernegi@hotmail.com

HESAP NUMARASI :

YÖNETİM KURULU

2008 tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında mevcut yönetim kurulu aşağıda olduğu gibi belirlenmiştir.

Başkan : Yaşar ÖZCAN

Telefon : 532 656 65 78

Yardımcı : Selahattin ŞANAL

Telefon : 555 634 58 07

Yardımcı : Kadir ERDOĞAN

Telefon : 542 475 07 79

Yardımcı : Şefik DÜZ

Telefon :

Yardımcı : Faruk KONCA

Telefon : 546 680 91 31

e-mail: fkonca@mynet.com

Köy ve Civarı sorumlusu : Cemal ŞANAL

Yurt Dışı sorumlusu : Yusuf ŞAHAN

HİKAYESİ:

Nevşehir ili Avanos İlçesi KUYULUKIŞLA Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ; 09.06.1994 yılında Dernek tüzük tasdikinin onaylanması ile Bekir DOĞAN’ ın kurucu başkanlığında Cemal DEMİR, Şefik DÜZ, Hamza KAYA , Mehmet TUYGAR, Salip ŞAHİN, Rüştü KAYA’ dan oluşan geçici yönetim kurulu ile ilk adres olarak ; Ayvalı Seval cad. 130/b Keçiören adresinde kurulup ;13.11.1994 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile Bekir DOĞAN’ın başkanlığında Hüseyin DEMİR Yaşar ÖZCAN , Rüştü KAYA, Salip ŞAHİN den oluşan yönetim kurulu görevine başladı.

10.12.2005 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında Cemal DEMİR başkanlığında Mehmet TUYGAR , Şefik DÜZ, Selahattin ŞANAL , Mehmet ŞANAL‘dan oluşan yeni yönetim kurulu oluşturuldu.

11.01.1998 tarihinde Cemal DEMİR başkanlığında Şeref GÜNEŞ, Mehmet TUYGAR, Şefik DÜZ, Selahattin ŞANAL dan oluşan yönetim göreve başladı.

05.03.2000 tarihinde Muzaffer ŞANAL başkanlığında Talat DOĞAN , Kadir ERDOĞAN, Halis BİLEN,Fahrettin TÜRKYILMAZ ‘dan oluşan göreve başladı.

24.03.2002 tarihinde Muzaffer ŞANAL başkanlığında Bekir TÜRKYILMAZ , Kadir ERDOĞAN, Salip ŞAHİN , Erol DÖLEK‘ten oluşan yönetim göreve başladı.

18.04.2004 tarihinde Selçuk DEMİR başkanlığında Erol DÖLEK , Zafer ŞANAL Önder Bilen ,Tuncay Bilen’ den oluşan yönetim göreve başladı.

11.06.2006 tarihinde Selçuk DEMİR Başkanlığında , Zafer ANAL Erol DÖLEK Önder BİLEN , Kamber ÖZCAN ‘dan oluşan yönetim göreve başladı.

27.04.2008 tarihinde Yaşar ÖZCAN başkanlığında Kadir ERDOĞAN , Selahattin ŞANAL, Şefik DÜZ, Faruk KONCA ’dan oluşan yönetim göreve başlamıştır.

10.03.1998 tarihinde dernek merkezi yeni yerine taşınmıştır.

Üyelerin ve köylülerin arasında hemşerilik ve kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi ; köy nüfusuna kayıtlı öğrencilere , yardıma muhtaç dullara , yetimlere , cenaze sahiplerine , hasta ve yakınlarına , tabi afete maruz kalmış vb. üyelerine her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanması ; köyde ki , yurtdışında ki ve tüm Türkiye de ki hemşerileri ile sosyal ve kültürel ilişkiler kurarak ; köyümüzün kültürünü , örf ve adetlerini yaşatıcı , öğretici , geliştirici birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde yardımlaşmak , geziler , geceler , sergi , kermes , şenlik gibi faaliyetlerde bulunmak amacı ile çalışmalarına başlamıştır .

Köy halkının , dernek üyelerin ve yurt dışındaki köylülerimizin gayretleri birlik ve beraberlik ruhu ve dayanışması ile kiralık olan dernek yerine toplanan yardımlarla ayvalı mah. Sinem sok 4/6 ‘ da ki iki katlı dükkan köy muhtarlığı tüzel kişiliği üzerine satın alınmış gerekli tamir ve tadilatı yapılarak dernek merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

18.04.2004 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılıp Selçuk DEMİR başkanlığında ; Erol DÖLEK, Zafer ŞANAL , Önder BİLEN , Tuncay BİLEN’ den oluşan yeni yönetim kurulu görevine başlayıp bu görevi 2008 tarihine kadar sürdürmüşlerdir. 2008 de toplanan genel kurul ile de şu anda mevcut bulunan yönetim seçilmiştir.

Dernek faaliyetlerinden bazıları :

köy mezarlığının ağaçlandırılması

Gerede pikniği ,

KUYULUKIÇLA spor kulübü (şu anda kapalı)

KUYULUKIŞLA takvimleri

gençlik kulübü piknikleri ,

dernekte geleneksel cumartesi akşamları KUYULUKIŞLA muhabbet geceleri ,

2009 nisan ayında birincisi yapılan 2010 yılında ise mayıs sonu yada haziran başı gibi planlanıp geleneksel hale getirilmeye planlanan KUYULUKIŞLA köyü buluşmaları ve şenlikleri sayılabilinir

Derneğimizin cep telefonundan toplu mesaj ve bilgilendirme servisi hizmette olup bayram kandil düğün cenaze gibi önemli günlerde üyelerine bilgilendirme yapılmaktadır. Eğer KUYULUKIŞLA derneğinden size mesaj gelmiyorsa lütfen cep telefonlarınızı yada değişen numaralarınızı dernek yönetimine bildiriniz.

Ayrıca e-mail mesaj hattıda hizmete girmiş olup köy ve dernek faaliyetlerinden haberdar olmak için kuyulukısladernegi@hotmail.com’ a üye olup e-mail adresinizi bildirebilirsiniz.